Pogosta vprašanja

Te zanima več informacij o programu BusinessClass? Oglej si nekatera najpogosteje zastavljena vprašanja.

Najpogostejša vprašanja

Te zanima več informacij o programu BusinessClass? Oglej si nekatera najpogosteje zastavljena vprašanja.

V pravo podjetje boš razporejen glede na svoje želje, lastnosti in sposobnosti ter glede na potrebe podjetij, njihove kulture in vrednost. Iščemo najboljše ujemanje med kandidatom in podjetjem za dolgoročno uspešno sodelovanje.

Vsakega udeleženca, ki bo izbran v program čaka zaposlitev za določen čas najmanj 6 mesecev oz. zaposlitev za nedoločen čas s poskusno dobo 6 mesecev, z namenom dolgoročne zaposlitve v izbranem podjetju in razvoja v ključni kader za prihodnost. Plače bodo konkurenčne, primerne začetnim plačam za strokovna delovna mesta z dodatkom za prehrano in prevoz ter upoštevajoč vse zakonsko določene predpise. Za bolj izkušene kandidate s specifično izobrazbo in sposobnostmi plača progresivno raste.

Program obsega 200 šolskih ur izobraževanj z uspešnimi managerji, profesorji in strokovnjaki iz prakse, 7 treningov veščin, individualni coaching, buddy program in mentoriranje. V sodelovanju z zaposlitvenimi partnerji smo definirali nujno potrebna znanja in veščine za ključne kadre prihodnosti.

Program se prične z intenzivnim izobraževanjem BusinessLab ter pokriva tematike naprednih vodstvenih veščin, razumevanja delovanja vodstvenih funkcij in oddelkov v podjetju, razumevanjem vitke optimizacije procesov in design thinkinga, podjetniškega razmišljanja znotraj organizacije ter strateškega razmišljanja. Aktualna znanja ti bodo predajali strokovnjaki iz uveljavljenih mednarodnih podjetij.

V nadaljevanju bodo potekale delavnice na teme osnov poslovanja, logistike, digitalizacije, novih poslovnih modelov, vodenja projektov, digitalnega marketinga in prodaje.

Z zaposlitvijo v partnerskem podjetju lahko začneš takoj, ko se dogovoriš – to je lahko že pred pričetkom izobraževanj. 

Izobraževalni del programa se začne predvidoma v začetku januarja 2024. Začeli bomo z 1-tedenskimi intenzivnimi celodnevnimi srečanji, ki jih bomo izvedli še v 2-3 intenzivnih treningih veščin za razvoj ključnih poslovnih uporabnih veščin.

Podjetja so se priključila programu s ciljem razvoja lastnih ključnih kadrov, zato je njihov cilj po zaključenem programu skleniti dolgoročne zaposlitve. Ob uspešno zaključenem programu in dobrem ujemanju s podjetjem so izpolnjeni pogoji za nadaljevanje zaposlitve. Seveda bo končna odločitev sprejeta v dogovoru s tabo in podjetjem, ko se boste dogovorili tudi za pogoje nadaljevanja zaposlitve.

TEMELJNA POSLOVNA ZNANJA

Praktično naravnana predavanja z izbranimi uspešnimi managerji in podjetniki, ki te pripravijo na izzive v podjetjih. V tem sklopu boš pridobil znanje na naslednjih področjih:

 • Organizacija podjetja in poslovno okolje,
 • osnove prodaje in marketinga
 • obvladovanje sprememb v navadah potrošnikov
 • nova pravila poslovanja
 • poslovni modeli prihodnosti in sodelovalna ekonomija ter
 • digitalna transformacija.

BUSINESSLAB

BusinessLab je edinstvena simulacija poslovnega okolja, ki udeležencem nudi neponovljivo priložnost za učenje. Z reševanjem kompleksnih poslovnih izzivov pod časovnim pritiskom lahko pridobiš poslovno širino in razviješ:

 • Napredne vodstvene veščine,
 • razumevanje delovanja različnih vodstvenih funkcij in oddelkov v podjetju,
 • razumevanje vitke optimizacije procesov in design thinkinga,
 • podjetniško razmišljanje znotraj organizacije ter
 • strateško razmišljanje.

Udeleženci se preko igre vlog vživijo v nove poslovne funkcije v podjetju, izboljšajo svojo zmožnost empatičnega mišljenja in ključne izzive v podjetju preučijo z novih zornih kotov (“big picture”).

INTENZIVNI TRENINGI VEŠČIN

Intenzivni treningi veščin so namenjeni razvoju uporabnih poslovnih veščin, kot so:

 • Komunikacija in javno nastopanje,
 • poslovna uporaba družbenih medijev,
 • finance in kontroling,
 • osnove korporativnega prava,
 • ustvarjanje prepoznavne blagovne znamke,
 • mreženje in osebni branding,
 • osebna odgovornost in integriteta ter
 • osebna in timska produktivnost, upravljanje časa in izkoriščanje lastnega potenciala

Svetujemo, da se čim prej prijaviš, saj bomo prijave zaprli ob zadostnem številu prijavljenih kandidatov. Povratno informacijo boš prejel v času selekcijskega procesa, oz. najkasneje do konca novembra 2023. S programom začnemo predvidoma v januarju 2024.

V BusinessClass so vključeni motivirani in ambiciozni posamezniki, ki se zavedajo pomena investicije v svoje znanje, kar zelo cenijo tudi naša parterska podjetja. Ker si želimo, da bi bil program namenjen prav vsem, omogočamo plačilo na 12 obrokov, ki ga začneš odplačevati šele takrat, ko prejmeš prvo plačo. Obrok znaša 140 eur, ob vključitvi v program (po podpisu pogodbe z izbranim podjetjem) pa je potrebno poravnati tudi prijavnino v znesku 320 eur. Do izbora v program in podpisa pogodbe z izbranim delodajalcem sta prijava in selekcijski postopek popolnoma brezplačna in neobvezujoča – to pomeni tudi, da je do takrat mogoče tudi brez kakršnihkoli obveznosti odstopiti.

Izobraževalni del programa BusinessClass obsega skupno okoli 200 šolskih ur izobraževanj s strokovnjaki iz prakse, veščinskih treningov, simulacij poslovnega okolja, individualnega coachinga in mentoriranja.

Investicija v izobraževanje, ki ti bo omogočila odskočno desko v karieri, tako znaša manj kot 10 eur/uro.

Želiš biti obveščen o naslednji izvedbi programa?

Izpolni spodnji obrazec ter bodi obveščen o naslednji izvedbi programa BusinessClass in drugih aktualnih novicah in zanimivostih v zvezi s programom.

Partnerji